Så här jobbar jag.

Första gången jag kommer ut till dig kan du räkna att besöket tar 1- 1.5 timme. Vi börjar att prata om hästen och era eventuella problem. Du får fylla i ett avtal där du bekräftar att hästen inte har några kontraindikationer. Vill du så tittar jag gärna på hästen i skritt och trav från marken eller uppsuttet.

Sedan palperar jag, dvs känner igenom hästen nogrannt. Noterar vad jag hittar, som tex spända muskler eller oliksidighet. Sedan lägger jag uppvärming på hela hästen och efter det börjar själva knådningen med olika tekniker. När jag känner att jag är klar med själva kompressionerna avslutar jag med nedvärmning och ibland även med stretchning.

Under hela behandlingen ska det vara lugnt i stallet och hästen ska vara ren, torr och behandlingen ska ske i stallgången eller liknande, alltså inte i hästens box. Det ska finnas en medhjälpare med hela tiden som kan hjälpa till att hålla hästen om det skulle behövas.

Det är viktigt att du går ut och promenerar i ca 15 min med hästen direkt efter massagen. Då får hästen känna sig för och får ut slaggprodukterna och håller igång cirkulationen så den inte stelnar till. 

Jag skriver journal hemma och mailar den till er, oftast senast dagen efter jag varit hos er.

Återbesök brukar rekommenderas efter ca 4 veckor, detta helt beroende på vad hästen har för problem. Återbesöken brukar ta ca 1 timme för storhäst.

Obs! Innan massagebehandlingen kommer ni att få skriva på ett avtal, där ni är ansvariga över att det inte finns några kontraindikationer. (läs under fliken kontraindikationer)

Tänk på att massage är ett bra komplement men ersätter inte veterinärvård. Rådgör därför alltid med veterinär vid minsta tveksamhet!

Dela den här sidan